Отличен 5.63 за випуск 2015 на ПМГ

Отличен 5.63 за випуск 2015 на ПМГ

На официална церемония в петък 196 зрелостнициот ПМГ „Акад. Иван Ценов” получиха дипломи за завършено средно образование. По традиция тържеството започна с химна на Република България и предаване на училищното знаме на следващия випуск.

Равносметка за изминалия път направи директорът на елитната гимназия Татяна Василева. „Годините, прекарани в ПМГ бяха години, в които вие се сблъсквахте с предизвикателства, култивирахме своя ум и чувствителност. От днес вашият живот ще бъде поредица от избори. Избори, които ще допълнят вашата лична история, от която ПМГ е неотменима част”, заяви в словото си Василева и пожела на учениците успех, здраве и енергия, с които да реализират мечтите си.

Средният успех на випуск 2015 е отличен 5.63. Повече от половината от учениците завършват с отличен успех, затова и критериите за удостояване със златен и сребърен медал в гимназията бяха изключителни високи.

На голямата сцена на Драматично-кукления театър, аплодирани от своите съученици златен медал получиха Елена Владинова и Мирела Иванова, които завършват с успех отличен 6.00. Със сребърни медали за отличен успех - от 5,95 до 5,99 получиха Йоана Георгиева, Христо Иванов, Анна Попова, Биляна Белянова, Велислава Георгиева, Виктория Величкова, Елена Узунова, Никол Горанова, Петър Петров, Симона Ценова, Полина Филипова, Габриела Владинова, Изабел Панталеева, Петромир Андреев, Кристин Стефанова и Анастасия Димитрова.

Плакети за високи постижения в учебния процес през целия курс на обучение и издигане престижа на гимназията и парични награди от училищното настоятелство бяха връчени на златните медалисти на школото Елена Владинова и Мирела Иванова, както и на Анастасия Димитрова, Людмил Кирилов и Мартин Димов.

Отличията бяха раздадени от официалните гости на тържеството - областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет Борислав Стоев и Бисер Лилов, председател на училищното настоятелство на ПМГ.

С петъчното тържество гимназията утвърди името си на иновативно училище, което винаги изненадва със свежите си идеи. Акцент в програмата бе продължилият повече от час и половина документален филм , изцяло посветен на випуск 2015. Главна роля във филма бе тази на абитуриента, зрелостника, порасналия човек. Видеото показва не само какви са учениците от ПМГ и откъде идват техните успехи. То е и сериозен контрапункт на популярната напоследък представа за днешния абитуриент. Контрапункт, който е повод за гордост и който дава надежда за бъдещето на България, страната в която тези млади хора са израснали и получили образование и в която все още има училища като Врачанската природо-математическа гимназия.

Очаквано високите постижения на зрелостниците от ПМГ „Акад. Иван Ценов” на ДЗИ утвърждават авторитета на училището като водеща образователна институция в областта.


Сн.1
Сн.2
Сн.3
Сн.4
Сн.5
Сн.6
Сн.7
Сн.8

Коментари



2015-06-22 09:33:01