Над 300 участници се включиха в традиционния поход-събор „Речка“

Над 300 участници се включиха в традиционния поход-събор „Речка“

Над 300 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца взеха участие в 33-ия поход-събор „Речка“, който е част от Световния ден на ходенето.

След като преминаха 12-километровия преход, участниците се състезаваха в щафетни игри, крос и теглене на въже. Призьорите бяха наградени от кмета Калин Каменов, който им пожела никога да не се отказват от поставените си цели и да продължават да спортуват активно.

В една от най-атрактивните дисциплини „теглене на въже“,във възрастова категория V-VIII клас, първо място заеха възпитаниците на СУ „Козма Тричков“, следвани от отборите на СУ „Христо Ботев“ и ИОУ „Васил Левски“. При IX-XII клас победители станаха СУ „Христо Ботев“,  с подгласници СУ „Козма Тричков“ и СУ „Отец Паисий”.

В туристическата щафета първо място зае отборът на СУ „Никола Войводов“, второ и трето място си поделиха учениците от  СУ „Козма Тричков“ и  ИОУ „Васил Левски“, в категория V-VIII клас.

Във възрастова група IX-XII клас класирането е следното: СУ „Христо Ботев“, ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ и ППМГ „Акад. Иван Ценов“.

В кроса за момичета и момчета от V-VIII клас, най-бързи се оказаха Стела Людмилова, Василена Антонова и Преслава Петрова от СУ „Козма Тричков“, както и момчетата - Александър Велчев от ИОУ „Васил Левски“, Томислав Христов от СУ „Никола Войводов“ и Виктор Мончев от ИОУ „Васил Левски“. При по-големите, от IX-XII клас най-добри бяха - Теодора Вътова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Никол Иванова и Ирина Тодорова от СУ „Христо Ботев“. При юношите, първите места заемат - Георги Михайлов от СУ „Христо Ботев“, Валентин Димитров и Теодор Марков от ПТГ „Н.Й. Вапцаров“.

За всички участници бяха осигурени медали, купи, лакомства и материални награди.


1
2
3
4


2018-10-21 10:22:21