ВМРО откри офис в Козлодуй

ВМРО откри офис в Козлодуй


 На 23 май организацията на ВМРО-Козлодуй освети новия си офис. Той се намира на втория етаж в сградата на Пощата в крайдунавския град.

На откриването присъстваха десетки граждани на Козлодуй, ръководството на Областния комитет на ВМРО и представители на всички общински организации на войводите от Област Враца. Събитието беше открито от председателя на ВМРО в Козлодуй Радослав Василев. Водосвет отслужи местния енорийски свещеник. Пожелания за успехи към домакините отправи народният представител от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Богданов. Той направи обширна равносметка на свършеното от него и организациите в областта за времето от парламентарните избори през 2014г. до момента.

Основните акценти в отчета бяха: разрастването на организацията в Област Враца, където ВМРО вече има четиридесет структури; законодателната дейност в Народното събрание; откриването на приемни в общинските центрове на окръга и десетките проблеми на гражданите, които са поставени пред институциите, а голяма част от тях вече са разрешени; засилването на контактите и подкрепата за българските общности в Македония, Западните покрайнини, Албания и Банат; медийната политика; проявите свързани с културата и историческото наследство.

Обсъден беше и въпросът за предстоящите местни избори. ВМРО-Враца желае да продължи доброто сътрудничество с НФСБ в рамките на Патриотичния фронт и за местния вот наесен. Към момента, патриотите ще имат свои сигурни кандидатури за кметове на общините Враца и Бяла Слатина. Обсъждат се имената на евентуалните кандидати в Оряхово и Борован, както и на кандидатите за общински съветници. Сигурни са кандидатите за кметове и в селата Софрониево, Оходен, Баница, Горно Пещене, Краводер, Пудрия, Лик, Главаци, Малорад.

„За всички вече е ясно, че ВМРО е значим фактор в политическото и общественото развитие на България и на Врачанска област, с който всички трябва да се съобразяват“, коментира Богданов.

 

 

 

 

 
2015-05-25 10:27:46