Представиха „Забавно лятно четене” във Враца

Представиха „Забавно лятно четене” във Враца

Днес директорът на регионалната библиотека „Христо Ботев” Силвия Врачовска съвместно с главния редактор на детския интернет портал Az-deteto.bg Мария Дуковска представиха кампанията „Забавно лятно четене” във Враца.

Инициативата се провежда в рамките на летните месеци от юни до септември и обхваща цялата страна. Целта, която си поставя кампанията е да заинтригува малките читатели и да ги насърчи сами да търсят книги и да четат през лятото.

„Основната цел на кампанията е да покажем, че четенето освен полезно, може да бъде и много забавно”, каза Дуковска. В специално създаден електронен дневник в интернет портала, всяко дете вписва прочетените книги и отговаря на въпроси относно съдържанието им. „Чрез онлайн читателския дневник през септември ще определим най-четящия град, най-четящото училище, най-четящото дете и най-четената детска книга за лято 2014”, обяви Мария Дуковска. За улеснение децата получават списъци със задължителната литература за ученици от 1-ви до 7-ми клас, както и допълнително препоръчани книги.

По традиция бе избран и посланик на четенето. Тази година във Враца посланик на четенето стана директорът на РБ Силвия Врачовска. Главният редактор на детския портал Мария Дуковска направи и дарение на стойност 200 лв. на врачанската библиотека. „Сигурна съм, че през септември ще имаме отличи резултати. Благодаря за дарението, което е много важно за нас, защото ще можем отново да обновим детския отдел”, каза Врачовска.

В началото на събитието бе даден старт и на шестото издание „Лято в библиотеката”.  В церемонията се включиха и най-редовните малки читатели, които представиха откъси от любимите си произведения.


Сн.1
Сн.2
Сн.3

Коментари



2014-06-10 16:46:59