Екшън в Селановци: Апаши подгониха полицаи с дървен кол

Екшън в Селановци: Апаши подгониха полицаи с дървен кол


 Полицаи задържаха трима мъже за извършване на престъпления в оряховското село Селановци, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Враца.

Вчера в 15.50 ч. по време на специална полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, в Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се товарен автомобил „Форд-Транзит”.

По данни на полицията, бусът бил без регистрационни табели и данни за регистрация, а шофьорът не спрял на подадения сигнал и продължил движението си. Полицейският патрул предприел проследяване  на автомобила, като задействал звуков и светлинен сигнал на служебния автомобил. Въпреки подадените сигнали за спиране, водачът на товарния автомобил продължил движението си  и напуснал територията на населеното място. При продължилото проследяване служителите на МВР възпроизвеждат два предупредителни изстрели със стоп патрони, при което водачът сменя посоката на движението си и се връща в Селановци, където спрял на кръстовище.

При опит да задържат водача на автомобила, към полицейския автомобил се приближили двама мъже - 38-годишният А.К. и 39-годишният С.К., и двамата от Селановци. С.К. отправял закани и заплахи спрямо служителите и  тръгнал към тях с дървен кол в ръце. След отправено предупреждение и разпореждане спрямо С.К., същият  продължил действията си, вследствие на което един от полицейските служители възпроизвел един предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха.

Въпреки това мъжете продължили агресивните си действия спрямо полицаите, като ги избутвали и умишлено ги възпрепятствали да изпълнят служебните си задължения. През това време водачът на автомобила успява да избяга и да се укрие.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУП-Оряхово. Иззет е товарният автомобил „Форд Транзит”. С цел установяване на укриващия се водач са извършени полицейски проверки в къщи в Селановци.

Водачът– 34-годишният М.К. , е открит в къщата на баща му, в която е намерен газов револвер, който не е регистриран.

Тримата са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 




2014-02-21 13:08:19