Врачани се срещнаха с омбудсмана на ЧЕЗ

Врачани се срещнаха с омбудсмана на ЧЕЗ във Враца

При слаб интерес от страна на врачани премина срещата с първият енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България Радослав Димитров.

За изненада, записалите се, които търсеха съдействие и помощ, бяха само трима човека. На място пристигнаха само още двама граждани на Враца, който потърсиха помощ по общ проблем със сградата, в която живеят.

Вчера от 10.30 до 12.30 часа беше организиран Ден на отворените врати в сградата на Центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ във Враца на ул. „Стоян Кялъчев” №8.

След проведените срещи с жителите на Враца, Димитров сподели, че хората, които са потърсили помощ, не са били от неговата компетенция. Той обясни, че за да може да помогне на хората, те трябва да са подали писмена жалба към енергийното дружество и да са получили неудовлетворителен отговор или да не са търсили становището на висши институции като ДЕКЕВР, съда и други.

Повечето от врачаните са отправили искане за намаляване на мощност, като все още не са били изчакали официалния отговор от ЧЕЗ.

Според Радослав Димитров, в последно време при него идват все по-малко хора, което говори, че проблемите с енергийното дружество намаляват или проблемите на хората не са толкова сериозни.

След срещите с врачани Димитров проведе среща и с кмета на Враца инж. Николай Иванов, като двамата дискутираха най-вече съвместната работа между общината и енергото, взаимодействие, бъдещи идеи за подобряване на състоянието на електропреносната мрежа и какви са най-често срещаните проблеми в малките населени места.

Димитров направи съпоставка с посещението си през миналата година, като основният извод е, че тогава се е срещал с много повече хора, на които е помогнал малко или много.

 




2014-02-17 15:15:36