Премиера на „Женитба” от Гогол

Премиера на „Женитба” от Гогол

На 28 януари ще се състои премиерата на „Женитба” от Н.Гогол, постановка на Владимир Лазич.

В спектакъла участват Анастас Попдимитров, Кирил Стаменов, Росица Огнянова, Румяна Мерджанска, Цветана Велинова, Огнян Симеонов, Калин Костадинов, Георги Грозев, Теодор Гайдарджиев, Камелия Лишковска.В представлението е използвана музика от Готан проджект, Астор Пайзола, Рихард Галиано, Леонард Коен, Борис Ковач, Амстердам  Клезмер бенд, Збигнев Прейснер, Мелоди Гардот, Пинк Мартини, Елени  Караиндру, Кракен.„Когато става дума за женитба, си мислим, че знаем всичко за онова, което се случва преди, на самата женитба и след нея. Но дали е точно така?

Комедията на Гогол „Женитба” ни послужи като повод по свой начин да преговорим класическата творба за отношенията между мъже и жени по смешен, доста сатиричен начин и така да обясним на зрителите темата за интригата и твърдението, че няма повече тайни в тези отношения…

Това е една история за користолюбиви, за велики обещания, за изневери, за очаквания. За това дали човек е човек, дали има качества, дали наивните могат да лъжат и да вярват на другите.

Разбира се, това е само основната тема на творбата, която може да се променя по всякакъв друг начин. Ние решихме тази, нашата „Женитба”, да бъде комедия с много смях, малко и жесток, но смях, да е сериозна, но и да е неочаквана за зрителите. Надявам се да се хареса!”, споделя Владимир Лазич.

 

 

 

 

 




2014-01-23 15:44:56