Акушерки в надпревара

Акушерки в надпревара

Повече от 50 човека взеха участие в Маратона на акушерките, организиран от АГО към МБАЛ “Христо Ботев” - Враца. Инициативата е по повод 5 май - Световният ден на акушерката и се организира за първи път у нас, като има за цел да срещне жените и техните семейства с акушерките в неформална обстановка. В маратона взеха участие акушерки от врачанското АГО, студенти-акушерки и майки с деца. На събитието присъстваха и представители на фирми, предлагащи на пазара консумативи и аксесоари за бебета. Програмата включваше щафета за акушерки, студенти-акушерки, майки с колички и деца. Освен приятни емоции, всички участници получиха предметни награди.

При акушерките от АГО първото място бе разделено между Мария Красимирова и Калина Кирилова. На второ място се класира Даниела Борисова, а след нея се нареди Алина Върбанова.

Фани Жорова зае първото място при студентите-акушерки, след нея се нареди Тереза Тодорова, а на трето място бе Любомира Стойчева.  Победител при майките с колички стана Цветелина с бебе Никола, а при децата най-бърза бе Деяна Георгиева. 




2013-04-30 00:04:49