Правят парк за кучета на сантиметри от детска площадка във Враца

Правят парк за кучета на сантиметри от детска площадка във Враца

Специално обособен парк за разходка и забавления на кучета ще има съвсем скоро във Враца. Работници, по нареждане на Община Враца вече дадоха ход на дейностите, изкопавайки дупки за оградата. Новата придобивка за стопаните на четириноги ще бъде в горната част на парка край стадион „Христо Ботев“ във Враца.

Подобно нещо се чакаше години наред да  бъде изградено.

Недоволство обаче предизвиква у много хора и живущи в района изборът на местоположение.

Паркът за кучета ще бъде на сантиметри от единствената детска площадка в района. Родители са възмутени и гневно питат нямаше ли по-подходящо място за нея с оглед на огромната свободна площ в района?

От години в парка край стадиона собствениците на кучета разхождат домашните си любимци. Дори въпреки липсата на заграждения те имат свое място за срещи и игра на животинките. То е в долната част на парка, далеч от площадката, на която играят малчуганите, за да не ги притесняват.

Дори те са на мнение, че избраното от кмета и неговият екип място за кучета не е удачно и трябва да се мисли преди да се действа, както и на място да се допитват до хората.

Служителите подготвящи загражденията увериха, че те ще са в височина от 1, 55 м., но дори и те се чудят как така оградата ще е на сантиметри от детската площадка, но „така им било наредено“.

 

 

 

 


2
3
4
5
5
6
7


2022-08-24 16:57:33