С флашмоб откриха изложбата на Венелин Захариев

С флашмоб откриха изложбата на Венелин Захариев

С флашмоб започна откриването на изложбата на Венелин Захариев. Преди началото на събитието, във фоайето на РБ „Гео Милев“ в Монтана прозвуча  „Ла донна е мобиле”. От различни места, смесени с публиката „Тримата тенори на Монтана”, извисиха глас в популярната ария от Верди. По този начин  библиотеката каза своето „Благодаря!” на Венелин Захариев. Музикалното „антре“ беше подарък за него и за публиката.

Вернисажът протече нетрадиционно. Популярността на Венелин Захариев позволи да се избегнат обичайните за подобни мероприятия изброявания на участия в изложби и награди, коментар на изкуствовед и припомняне на биографични факти. Идеята на организаторите бе да даде възможност на публиката да види картините, които художникът е сътворил през последната година и лично от него да научи как живее и какво си е пожелал на 3 януари, когато духна свещичките на тортата за 83–ят си рождения  ден.

Кметът на Монтана, Златко Живков, пожела на художника да не брои годините, а да продължава да рисува и да ни радва с творбите си.

Изложбата на Венелин Захариев ще остане в библиотеката до 18 февруари 2022 г.
2022-01-21 10:14:36