Приеха бизнес програмата на видинската болница ВРАЦА ДНЕС

Приеха бизнес програмата на видинската болница

Бизнес програмата за развитието на видинската болница за периода 2021-2023 година приеха акционерите на лечебното заведение на извънредно заседание. Предвидено е увеличение на приходите и на лекуваните пациенти.

"Министерството на здравеопазването не беше изпратило представители. Присъстваха представители на общините Брегово, Ново село и Видин. Всичките гласуваха "за" приемане на бизнес програмата на болницата. Единодушно с гласовете на трите общини програмата бе приета. Това, което беше обявено, с някои изменения.", каза Кирил Груев, председател на Съвета на директорите на МБАЛ "Света Петка".

Бизнес планът предвижда след две години общият брой лекувани в болницата пациенти да достигне 12 000, при 9 390 сега, като по този начин болничните легла да се използват на 60%, при 45 на сто през тази година. Очаква се приходите да се увеличат до 17 572 000 лева, което с около 2 милиона повече от настоящата година. Персоналът на видинската болница в момента е 395 човека, не се предвижда значително да се увеличи през следващите години. В плана не са предвидени просрочени задължения на лечебното заведение.
2022-01-14 09:45:52