Петя Аврамова в Оряхово: Не бива да позволяваме на омразата и реваншизма да променят ценностите ни

Петя Аврамова в Оряхово: Не бива да позволяваме на омразата и реваншизма да променят ценностите ни

Притесняват ме омразата и реваншизмът, които са завладели обществото ни в момента. Трябва да им се противопоставим и да не позволим да подменят ценностите ни. Можем да правим нещо полезно за държавата ни само обединени“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца Петя Аврамова в Оряхово. Заедно с кандидатите за народни представители Красен Кръстев и Ралица Добрева тя се срещна с жители на Оряхово и Селановци. Кандидатите бяха подкрепени от кмета на Община Оряхово Росен Добрев и кмета на Селановци Росица Койнова. В разговорите се включи и проф. Тодор Кантарджиев.

„Мислете за кого ще гласувате и за кого няма да гласувате“, каза проф. Кантарджиев. „Аз с политика никога не съм се занимавал. В последната година и половина разбрах кой в тази държава може да управлява кризи. Спомняте ли си мигрантската криза? А финасовата криза, която много бързо беше парирана? Ако миналата 2020 година през март, април и май не бяха наложени тези строги мерки, смъртните случаи от COVID-19 в страната ни щяха да бъдат много повече. Който и да беше министър председателят, който ме е повикал в Националния щаб, щях да помагам с каквото мога. В момента никой не поема отговорност. Знаете ли каква отговорност е да вземеш решение да затвориш държавата? Затова ви казвам - мислете“, добави проф. Кантарджиев. Той отговори на въпроси за ваксинацията на граждани на Оряхово и Селановци и изрази притеснението си, че в момента в страната не се ваксинират достатъчен брой хора, а служебното правителство не взима мерки, за да ускори процеса. „Ваксинирайте се, защото вирусът не е изчезнал. Всеки 25 ваксинирани българи, спасяват един човешки живот!“, призова професорът.

„Държавата трябва да се управлява от държавници и от хора, които могат да поемат отговорност и да взимат непопулярни решения в критични моменти, дори тези решения да не им носят дивиденти“, каза Петя Аврамова пред жителите на Оряхово. Тя добави, че като министър на регионалното развитие и благоустройството се е стремяла да помага на кметовете на общини от областта, за да получат подкрепа за реализиране на различни проекти. „Над 100 км от републиканската пътна мрежа на територията на област Враца са възложени за ремонт през тази година и се надявам да бъдат осъществени, въпреки реваншизма на служебното правителство“, каза Петя Аврамова. Една от пътните отсечки е и 1,5 км от пътя Мизия – Оряхово, в началото на гр. Оряхово, които в момента се ремонтират.

„Ако застана в единия край на Оряхово и се огледам, със сигурност ще намеря обект, за чиято реализация Петя Аврамова ни е съдействала“, заяви Росен Добрев. „Сега всички искат да ни убедят, че ние сме грешни, че ние сме лошите и трябва да бъдем премахнати. Не съм съгласен. Аз нямам нито едно действие, от което да се срамувам, заставайки пред вас“, обяви той. Росен Добрев изрази притеснението си, че е възможен реваншизъм и срещу Община Оряхово, защото той е кмет от ГЕРБ, а от партията са и всички избрани кметове на населени места в общината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


1
2


2021-07-03 23:01:11