Една година за Веселин, който запали кола пред община Враца

Една година за Веселин, който запали кола пред община Враца

Подсъдимият Веселин Петров се призна за виновен за извършените от него престъпления – противозаконно повреждане на чужди движими вещи и хулиганство. Деянията са квалифицирани по чл. 216, ал. 1 и чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 17 ноември той с управлявано от него Рено преодолял бариера, ограничаваща достъп до пешеходна зона, демонстративно навлязъл в нея и паркирал пред сградата на Община Враца. На площада пред централния вход на институцията и в близост до училище запалил чуждо превозно средство, като използвал бензин. На местопрестъплението той оказал съпротива на полицейските служители, като ги дърпал и блъскал. Имуществената вреда, причинена на собственика на запалената кола и на Общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ за повредената бариера, възлиза на 1 280 лева.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимия, с което му е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от 3 години. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Проявата на Веселин предизвика широк отзвук в медиите тогава, тъй като се оказа, че причината е некоректно отношение на служителите на "Паркинги и гаражи" към него, когато обслужвал свой търговски обект в района на КАТ. Той получи огромна обществена подкрепа, в отговор на обвиненията на кмета Калин Каменов, че става въпрос за тероризъм.
2021-06-10 17:30:38