Тържествено изпратиха романските зрелостници

Тържествено изпратиха романските зрелостници

Средно училище " Васил Левски " - Роман изпрати своите абитуриенти. Поздрав към тях отправи директорът Христина Петкова.

„Днес е денят, в който изпращаме поредния випуск зрелостници, които ще останат в нашите сърца със своите незабравими мигове на лудории , на амбиции , на претенции към учителите във всяко едно отношение – и в усвояване на учебния процес, и относно дисциплина и правила.

Годините минават много бързо и всеки един випуск оставя своя отпечатък в историята на гимназията. С какво ще запомним Випуск 75?

Випуск който завършва в условията на пандемия, който се подготвяше за Държавните зрелостни изпити и онлайн и въпреки това съм сигурна, че ще се справите успешно, защото сте изпълнени с желание да се доказвате и да побеждавате. От днес нататък пред вас се открива един нов свят, един непознат път, изпълнен с много изненади и трудности. Вие влизате в реалния живот. Трябва да търсите своята реализация. Ние, вашите учители, вярваме във Вас, във вашите умения, че каквито и трудности да срещнете, ще ги преодолеете, благодарение на това, че Ви възпитавахме в упоритост и воля. Уважавайте себе си и вашите приятели. Не забравяйте своите родители и където и да сте, мислено се връщайте в гимназията, където една частица от вас ще остане завинаги, заедно със спомена за вашите учители, които не пожалиха труда си и се грижеха за обучението и възпитанието Ви. Пожелавам Ви много твърдост, упоритост, постоянство, силна воля, с която да постигате целите си. Бъдете добри , осъществявайте своите мечти и надежди. Получавайте и дарявайте много любов. Имайте верни приятели“, пожела директорката.  

 

На прощаване учениците от випуск 75 наградиха учителите със призове. За „Директор на века“ бе обявена директорката. Учители пък бяха провъзгласени за „Омбудсман на училището“, Най-звучен и гръмък глас“, „Царицата на база данни“, „Спокойният философ“, „Романският Фернандо Магелан“ и др.

 


2
3


2021-05-14 15:45:41