Стартира юбилейното издание на турнира по футбол в Мездра

Стартира юбилейното издание на турнира по футбол в Мездра

С първите срещи от предварителните групи в навечерието на Гергьовден стартира XX общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. Атрактивната спортна надпревара беше открита от кмета Иван Аспарухов, който благодари на участниците, на организаторите и на публиката и пожела на всички "На добър час!".  В тазгодишното юбилейно издание на турнира се включиха 8 отбора от гр. Мездра и от селата Брусен, Крета и Моравица с общо 78 състезатели. Доайен сред тях е 66-годишният Иван Митрински от тима на „Моравица“, а най-млади - Денислав Цеков и Никълъс Петров от „Локо Футбол“, които наскоро навършиха 16 години. Сред участниците е и един чужденец - 34-годишният румънец Милоуш Дан Димитру от състава на „Крета“.

Груповата фаза на общинския турнир по футбол на малки врати ще продължи следващата седмица. В понеделник, 10 май, от 18:30 часа играят „Община Мездра“ - „Кохонес Гранде“ от предварителна група „А“, а от 19:30 часа - „Ботевъ“ (Брусен) - „Неудобните“ от предварителна група „Б“.

Във вторник, 11 май, по същото време са двубоите „Локо Футбол“ - „Кохонес Гранде“ и „Крета“ - „Неудобните“, в сряда, 12 май - „ЛИВ“ - „Община Мездра“ и „Моравица“ - „Ботевъ“ (Брусен), а в четвъртък, 13 май - „Локо Футбол“ - „Община Мездра“ и „Неудобните“ - „Моравица“.

Полуфиналите са на 19 май, а финалът и двубоят за III-IV място - на 21 май. Футболният турнир е от програмата на 47-те Празници на културата "Мездра-май".
2021-05-06 09:38:52