Тодор Тодоров: Не се страхувайте, не се продавайте, а гласувайте

Тодор Тодоров: Не се страхувайте, не се продавайте, а гласувайте

Г-н Тодоров, какво е настроението във вашия екип в края на кампанията?

  • То е същото бодро и оптимистично, както и в началото. Работим за добър резултат, с който да разрушим статуквото, в страната и в нашия регион. Това е само първото полувреме на един дълъг мач. Не е нормално обаче така да се дерибейства по места. Брутално и открито да се заплашват хора, че ще останат без работа или бизнес, ако не само гласуват за даден кандидат, но и с преференция. Това е непристойно и недопустимо. Някои от тези хора са се взели много насериозно, защото страдат от тежка нарцистична болест и голямо его без покритие. Не е нормално, когато си се омазал до ушите, да се оправдаваш, че всички го правят. Документираме такива нарушения и ще ги представим на медиите и на компетентните органи.

Каква очаквахте да е предизборната кампания?

  • Очаквах дебат, състезание на идеи, виждания, политики. Ние сме от малкото партии с изключително сериозно разработена програма. Нищо такова не се случи. Изкуствено се утежни обстановката с пика на епидемията и провалената ваксинация. Защото ако е ниска избирателната активност, то тогава купеният и контролиран вот печелят. Затова ние от "Републиканци за България" непрекъснато пледираме хората да се отърсят от страха и да гласуват. Защото тези, които плашат хората, всъщност се страхуват най-много. Загубвайки властта, те стават никой. Затова е време да спрем да бъдем герои на маса и хейтъри зад клавиатурата, а да излезем в неделя и да гласуваме за промяната, която със сигурност настъпва.

Каква беше вашата лична мотивация да се заемете с политика и то точно във Врачанска област?

  • Предлагано ми е много пъти в последните 15 години, но винаги съм смятал, че това не е за мен и че е мръсна работа. Но покрай грешките и глупостите на правителството с коронавируса си дадох сметка, че така повече не може и трябва да се включа. Защото политиката не е мръсна работа, а мръсни са хората в нея, защото читавите ги мързи, нямат увереност или просто не ги интересува. Аз съм водил много битки и съм ги печелил, защото умея да си подреждам нещата и имам търпение. От бащата на полиграфическите изследвания съм възприел принципа „Да правиш правилните неща, когато никой не те гледа!“. Този принцип винаги води до успех и аз го следвам и в политиката.

 

Кое според вас е най-порочното в политиката в региона?

  • Най-страшното е , че имам чувството, че управляващите нямат интерес от икономическото развитие на региона и от увеличаване на доходите на хората. Така те държат бедното население в мъртъв захват. Купуват гласа им за 100 лева и после крадат, за да си върнат „инвестицията“. И не са длъжни нищо на избирателите. Другият проблем на демокрацията е, че няма опозиция. А без силна опозиция властта загнива. Моят баща е социалист от 50 години и му е много болно как някои лидери предават идеите си за собственото благополучие.

Кои ще бъдат вашите приоритети като народен представител от Врачанско?

  • Първият ни приоритет ще са инвестициите и работните места. Ако искаме обаче младите да останат тук- трябва добро образование и интересен социален живот. За да го имат трябва да се развива културата и спорта, а в този край има големи традиции в тях.

Ако ме питате за държавата, ще направя една добавка към нашия девиз „За държава с правила за всички“. Защото имаме добри закони, но най-често властниците ги заобикалят. Иначе, по време на кампанията поехме няколко ангажимента с моя отбор от честни хора и работохолици. Ще продължим тези инициативи, независимо от това, дали съм в парламента. Това е засаждането на над 2000 дървета в Агиното бранище, където се намираше емблематичната за Бяла Слатина Китка. В Бутан ще помогнем за превръщането на килийното училище в музей и още няколко смислени каузи , дошли от нашите симпатизанти.

 

С какви думи ще се обърнете към избирателите в края на кампанията?

  • Не се страхувайте, не се продавайте, а гласувайте, за да се чувствате достойни граждани и от първия ден след изборите да можете да изисквате от новите депутати работа във ваш интерес.

„Републиканци за България“ е с номер 21 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
2021-04-02 18:27:10