Андрей Вълчев: Държавната администрация не заслужава калинките, които я ръководят

Андрей Вълчев: Държавната администрация не заслужава калинките, които я ръководят

Чиновническото бездушие и административния произвол приключват на 4 април 

 

Сблъсках се с абсурда преписка започнала след 2 страници текст и 3 страници техническа информация да тежи над 3 кг към днешна дата и още дс не е решена!? Това каза Андрей Вълчев, водач на листата от кандидати за депутати на „Изправи се! Мутри вън“ за Враца.

Неприемливо е 7 пъти да се пише на администрация, че дължи отговор! Администрацията администрира, а не управлява гражданите. Тя дължи услуга на потребителите, а не дава нещо по милост на подчинени на кефа и граждани!

Това "тупане на топката" трябва да спре! Защо са гишетата за административно обслужване, след като всичко отново опира до субективното отношение на административен ръководител?

Време е за шоково въвеждане на електронно управление, което да е обвързано с всички законови срокове, за да получат гражданите справедлив административен процес!

За какво модернизиране на икономиката, за каква цифрова икономика говорим, г-жо Аврамова, след като една преписка събира административна прах и тежи над 3 кг, а надежда за отговор взора още нийде не види!?

С №18 в бюлетината!

От Изправи се! Мутри вън! настояваме за премахване на всички гишета с чиновници в централната, териториалната и местната администрация и замяната им с електронни услуги, допълни Андрей Вълчев.

Време е да се въведе като правило  принципа на мълчаливото съгласие в държавната и общинска администрация.

В тези тежки за гражданите и бизнеса дни, трябва да се намалят административните такси за обслужване на гражданите и бизнеса.

С №18 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
2021-04-02 09:12:51