Петя Аврамова инспектира строителството на лот 1 от пътя Мездра - Ботевград

Петя Аврамова инспектира строителството на лот 1 от пътя Мездра - Ботевград

До месец се очаква да бъде положен първият пласт асфалт в участък с дължина 1 километър в района на с. Новачене от отсечката Ботевград – Мездра на северозападната магистрала.

„Това е добрата новина при инспекцията ми на лот 1 от проекта. Изпълнителите работят бързо и напредъкът е видим. Срокът за изпълнението на лот 1, който е част от отсечката между Ботевград и Мездра е краят на 2023 г.”, заяви регионалният министър Петя Аврамова.

Изпълняват се изкопи и насипи, стабилизация на земна основа, направа на габиони, тръбни и правоъгълни водостоци, земни и пътни работи в зоната на пътен възел „Новачене“ и надлез „Скравена“. Работи се по подпорна стена и по реконструкцията на инженерни мрежи. В ход е изграждането на големи съоръжения по трасето. Вече са изпълнени пилотите на моста на р. Бебреш, който ще бъде с три отвора. Работи се и по другите два моста, които ще бъдат построени в участъка – на реките Рударка и Калница, както и по още едно голямо съоръжение – подлез при пътен възел „Новачене“. Бъдещият скоростен път ще обхожда Новачене и Скравена.

Пътят между Мездра и Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде разширен до новия габарит, а настоящото трасе ще бъде основно ремонтирано и реконструирано. Ще има интелигентна система за управление на трафика, както и площадки за отдих. Изпълнител на проектирането и строителството на Лот 1 е консорциум ДЗЗД Обединение „ГЕОПЪТ ЛОТ 1“. Срокът за изпълнението им по договор е краят на 2023 г. Строителният надзор на обекта се изпълнява от „Мездра Консулт“ ДЗЗД.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


1
2
3


2021-04-01 10:23:34