Д-р инж. Георги Георгиев: Ще спрем прахосването на милиарди и фирмите-касички

Водачът на листата на

Д-р инж. Георги Георгиев, водач на листата на "Има такъв народ" за област Враца с бюлетина № 29

 

Приоритетите на политическа партия "Има такъв народ" с бюлетина №29 в областта на регионалното развитие и инфраструктура са изцяло в посока развитието на област Враца, която отново явно е оставена като маловажна от сегашните управляващи.

  1. Ще променим и изпълним националната концепция за пространствено развитие така, че да спрем регионалния геноцид в страната ни. В частност ще планираме развитие на община Враца към второ ниво в йерархията на градовете, а не както сега тя е "изоставена" от сегашните управляващи на трето ниво за сметка на останалите областни градове и общини от четвърто ниво.
  2. Ще въведем капиталов бюджет за инвестиции във всеки регион така, че да има гарантирана работа и доходи за хората, които да им позволят да раждат и отглеждат деца в условията на сигурност. Ще поставим началото на действителна децентрализация. Достоен доход означава по-висок от сегашния доход, достатъчен само за оцеляване.
  3. Ще променим закона за обществените поръчки така, парите за инвестиции да достигат до хората, които действително работят, а не при комисионерите. Ще премахнем партийните фирми касички (идентично с фирмите, които са абонирани да печелят обществените поръчки в община Враца), които пълнят чекмеджето и подхвърлят трохите на местното население.
  4. Ще въведем изисквания за ефективност, ефикасност и икономичност на публичните средства за инвестиции така, че да спрем скъпото строителство и раздаването на пари от прозореца на джипката.
  5. Ще увеличим минималните гаранционни срокове в строителството така, че да имаме качествени пътища, водопроводи и сгради и да спрем превръщането на всяка магистрала в море на петата година от нейното построяване.
  6. Ще потърсим отговорност за изхарчените милиарди от държавната фирма "Автомагистрали" ЕАД и ще възстановим конкурентната среда на пазара, чрез намаляване намесата на държавата.
  7. Ще увеличим отговорността на отделните участници в инвестиционния процес и всеки, който нанася вреда на бюджета да я плаща от собствения си джоб, а не от нашите данъци.
  8. Ще потърсим отговорност за изхарчените стотици милиони от "Български ВиК Холдинг" ЕАД и ще пренасочим средства към изграждането на нови водопроводи, защото чистата вода за пиене е по-важна от стиропора.
  9. Ще потърсим отговорност за изхарчените милиарди за опаковане на сгради и ще въведем нови изисквания за енергийна ефективност на сградите, основани на дългосрочна жилищна стратегия

 

Има такъв народ е с номер 29 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
2021-03-24 13:02:54