Танцьори прославят Северозапада

Танцьори прославят Северозапада

Детска танцова формация "Хорце" от село Владимирово завладя с майсторство и артистичност публиката и журито в популярен телевизионен формат. Така талантливите танцьори не само прославиха родното си място, но и спечелиха нови почитатели на българския фолклор и традиции. Успехът ги застигна изненадващо дори за самите тях. Когато се записали за участие изобщо не очаквали, че ще играят на сцената на популярното предаване, обясни ръководителят на Детска танцова формация "Хорце" Зорница Карчева.

"С кандидатстването по този проект ние изобщо не мислехме, че ще стигнем до сцена. Изобщо нямахме увереността, че ще бъдем одобрени, ще бъдем харесани и ще успеем да представим това не толкова голямо село в Северозападна България и сега вече да бъдем известни, да бъде популяризирана нашата дейност и да бъде популяризирано селото именно чрез нас.”, категорична е Карчева.

Репертоарът на формация "Хорце" включва танци от различни фолклорни области. Залагат на автентични хора, които са позабравени, учат танци на известни български хореографи, както и танцови постановки на Зорница Карчева. Децата от формация "Хорце" са изключително трудолюбиви. Когато не танцуват, те обогатяват знанията си в други области. Кои са те може да чуете в звуковия файл.

 

 

 
2021-03-11 10:23:21