Конкурс за Апостола правят в Кнежа

Конкурс за Апостола правят в Кнежа

По случай отбелязването на 148-годишнината от обесването на Васил Левски, Община Кнежа и НЧ „Борба-1896“ организират конкурс-рецитал „Левски вечно ще живее“.

Вече седем години конкурсът събира десетки млади родолюбци от oбщина Кнежа, които изпълняват художествени текстове и стихове, посветени на Апостола.

 

“Предвид обстановката, в която се намираме и с оглед спазване на всички разпоредби на Министерство на здравеопазването, тази година той ще се проведе в онлайн формат.

За да заявите своето участие, е необходимо да запишете видео, съдържащо Вашето индивидуално изпълнение на цяла или откъс на стихотворна творба, посветена на Васил Левски. В конкурса могат да се включат ученици от всички учебни заведения на територията на общината на възраст от 5 до 18 години. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи. Първа възрастова група - за деца от 5 до 6 години, Втора възрастова група - за ученици от 1 до 4 клас, Трета възрастова група - за участници от 5 до 7 клас и Четвърта възрастова група – от 8 до 12 клас“, съобщи кметът Илийчо Лачовски.

Оценяването ще се извърши от жури, чийто състав ще включва представител на Община Кнежа, НЧ “Борба-1896” и педагози по Български език и литература и История, а излъчените от тях победители ще получат атрактивни награди.

Може да изпратите своята заявка за участие на email адрес: [email protected] или на място в стая №107 в сградата на Общинска администрация. Краен срок за записване – 12 февруари до 17:00 часа. Повече информация относно конкурса може да намерите на тел: 0878888612 - Александра Нинова.

 
2021-01-26 16:09:38