Шефът на АГО-Мездра: Остаряваме, но младите не искат да работят при нас

Шефът на АГО-Мездра: Остаряваме, но младите не искат да работят при нас

Намалява бройката на бебетата родени в болницата в Мездра. За миналата година те са 141, като 75 от тях са момчета, а останалите 66 момичета. За сравнение: през 2019 г. новородените бяха 152, през 2018 г. – 197, а през 2017 г. – 203. От началото на годината до момента новородените са общо 7.

„Родилките ни са хубави млади жени. Дамите в днешно време ходят редовно на прегледи, търсят си здравето, но все още в тази сфера цари бюрокрация. Недообмислени са нещата от страна на здравното министерство по отношение на направления, клинични пътеки, стават недоразумения, всичко е обърнато на търговия.

При нас се раждат едни прекрасни бебета. Отделението има нужда от ремонт, но финансовите възможности на болницата са ограничени и този проблем няма как да бъде решен на този етап“, разказва началникът на АГО-Мездра, д-р Владимир Цеков.

„В отделението работим четирима акушер-гинеколози. Всичките сме в пенсионна възраст и си пожелавам догодина, да сме живи и здрави пак тук, на работа, за да има кой да лекува и изражда жените. По отношение на младите, интерес към работа в болници, намиращи се в малки градове като нашия няма. Тук не виждат развитие, не одобряват базата, не ги устройват и заплатите и изобщо не се съгласяват да работят тук“, допълва д-р Цеков.

Традиционно в болницата винаги са се правили стари ритуали на Бабинден. Тази обаче е различна, заради мерките и разпоредбите на министъра няма да има никакви мероприятия за празника. Самият д-р Цеков свързва COVID 19 с политически разигравания, не се страхува от заразяване и смята, че това е просто вид грип.
2021-01-21 09:48:23