Хуманитарна организация дари пакети на 160 нуждаещи се деца

Хуманитарна организация дари пакети на 160 нуждаещи се деца

Община Мездра получи дарение от Фондация „АДРА България” - 160 подаръчни пакети, предназначени за деца в неравностойно положение и ученици от основния курс на обучение. Благотворителната инициатива се реализира за четвърта поредна година по проект „Деца помагат на деца“ („Aktion Kinder helfen Kindern“), партньор по който е хуманитарната организация.

Всеки от подаръчните пакети съдържа ученически пособия, детски играчки, дрехи и лакомства, приготвени от деца и техните семейства от Германия за нуждаещи се деца от страните в Източна Европа. Съгласно волята на дарителя, пакетите се предоставят въз основа на данните за броя на децата от социално слаби семейства, подадени в Община Мездра от директорите на детските и учебните заведения. 

„За поредна година, въпреки ограниченията, наложени в световен мащаб от пандемията Covid-19, Фондация „АДРА България” и Община Мездра успяха заедно да зарадват за Коледа децата в нужда. Изказвам специални благодарности за това на екипа на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ с ръководител Елена Нанова, с който си партнираме успешно от няколко години.“, каза по този повод Мариан Димитров, директор на фондацията

Миналата година Фондация „АДРА България” изненада приятно за Рождество Христово 301 деца в риск от община Мездра, по-миналата - 323, а през 2017 г. - 290.

Проектът „Деца помагат на деца“ („Children Helping Children Initiative“) се реализира у нас от 2017 г. насам. Благодарение на тази благотворителна кампания през последните години повече от 15 000 български деца получиха подаръчни пакети за светлия християнски празник.
2020-12-07 15:14:09