Представиха 7-ото издание на алманаха „Под лъчите на слънцето“

Представиха 7-ото издание на алманаха „Под лъчите на слънцето“

В слънчевия 3 октомври за пореден път Регионалният исторически музей във Враца отвори широко врати за творци от различни организации и клубове от страната, взели участие в алманаха „Под лъчите на слънцето - 7“. Гости бяха автори от гр. Бяла, Ботевград, София, Кюстендил, Казанлък, Искрец, Своге, Игнатица, Лом, Враца.  Снежана Костадинова от Искрец и Мария-Розалия Владимирова от Лом разсмяха публиката с професионалният си хумор. Гергана Христова от Враца, докосна сърцата на гостите със затрогващия разказ оживял от бита на българина.

Павлина Петкова от гр. Бяла трогна присъстващите със своя разказ, написан за Юлия Вревска, останала завинаги на българска земя.

Анета Дилова от Враца и Бойка Димитрова от Монтана повдигнаха настроението на творците със закачливите си стихове, раждащи сияние в очите на читателя.

Тази година алманахът се радва и на гости от чужбина, както и на българи творящи зад граница. Не може да не се гордеем с проф. Иван Бързаков, който винаги ни напомня да обичаме правдата и защитаваме родината си.

Всеки автор по своему пресъздал творбите си докосваше сърцата на своите братя по перо. Палеха си огънчетата в сърцата. Раждаха се нови идеи. А има ли ги в един творец, то семето непременно ще се посее в душата на друг.

Алманахът бе представен от доц. д-р Златка Петрова и водещата Валентина Панова - председател на Конфедерацията на българските писатели - клон Враца и председател на поетичен клуб „Арфа“ - Враца.

 

Валентина ПАНОВА


1
2
3
4
5
6
7
8
9


2020-10-03 23:08:11