„Неудобните“ спечелиха турнира по мини футбол „Brusen Cup 1000”

„Неудобните“ спечелиха турнира по мини футбол „Brusen Cup 1000”

Дрийм тиймът на „Неудобните” (Мездра) стана победител в първото издание на турнира по футбол на малки врати „Brusen Cup 1000“, организиран от Община Мездра, Kметство Брусен и Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) - Враца. В атрактивната спортна надпревара се включиха 12 отбора при мъжете и 5 формации при децата, родени през 2007-2011 г.

„За съжаление, това е турнир и победителят в него може да бъде само един. Но самият факт, че сте тук и че правите нещо, което ви харесва, е достатъчно, за да се чувствате победители, независимо от крайния резултат“, каза при откриването на турнира кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Съгласно регламента, отборите участници при мъжете бяха разделени в четири предварителни групи, в които играха помежду си по системата „всеки срещу всеки“. Заелите първите две места в отделните групи се класираха за директните елиминации.

На финала „Неудобните“ (Мездра) сразиха „Диема 2004“ (Върбешница) с 6:0, а в мача за бронзовите медали „Далекс“ (Косталево) надделя над домакините от „Ботевъ“ (Брусен) с 3:2 след изп. на дузпи (в редовното време 0:0).

Победител при децата стана тимът на „Евъргрийн“ (Враца), който на финала се наложи над „Околчица“ (Моравица). На трето място се нареди “Далекс“ (Косталево), а на четвърто - „Ботевъ“ (Брусен).

Индивидуалните отличия грабнаха: за голмайстор - Сашо Антонов („Евъргрийн“), за най-добър играч - Йоан Цанев („Околчица“), за най-добър защитник - Борислав Ивелинов („Ботевъ“), за най-добър вратар - Върбан Любенов („Евъргрийн“), а за най-красив гол - Алекс Дамянов („Далекс).

Наградите на призьорите връчи кметът на Брусен Георги Николов, който благодари на състезателите и им пожела нови спортни успехи на зеления терен.
2020-07-21 14:50:21