С награждаване на изявени ученици и на заслужили учители в Мездра честваха 24 май

С награждаване на изявени ученици и на заслужили учители в Мездра честваха 24 май

Макар и без традиционните празнично шествие и детско утро поради извънредната епидемична обстановка в страната, Община Мездра отбеляза подобаващо Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

На официална церемония местната управа награди с грамоти и финансови поощрения повече от 80 ученици с изявени дарби и творчески заложби за постигнати от тях успехи на международно и национално ниво в областите „Наука и техника“, „Изкуство и култура“ и „Спорт“. Наградите получиха Иван Иванчев - директор на ОУ „Христо Ботев“, Аделина Фикова - заместник-директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, и Мариела Горанова - директор на СУ „Иван Вазов“, които в подходящ момент ще ги връчат на отличените ученици.

Групови награди за постижения през учебната година заслужиха Центърът за подкрепа за личностно развитие, Средношколският танцов състав при НЧ „Просвета 1925“ - Мездра, Вокална група „Litlle Wings“ и Танцова формация „Keep it Real“ от Сдружение „Новото поколение на талантите“, Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при СУ „Св. Климент Охридски“ - Зверино, участниците в Програмата за училища посланици на Европейския парламент 2018/2019 и хандбалният отбор - юноши VIII-X клас от СУ „Иван Вазов“ - Мездра. Получиха ги техните ръководители Анета Петкова, Мирослав Аспарухов, Тони Яшова, Елеонора Бутакова, Петя Илиева и Данаил Димитров, старши посланик на ЕП.

Специални плакети за цялостен принос в образованието бяха връчени на 11 педагози от общината, пенсионирали се през изминалата година: Христинка Иванова (ОУ „Христо Ботев“), Емил Драгановски (ПГ по МСС), Атанас Георгиев (ОУ „Св. св. Кирил и Методи“), Марина Дончева (СУ „Св. Климент Охридски“), Стефанка Илиева (ДГ „Детелина“), Анета Иванова, Марийка Нацова и Цветанка Ивановска (ДГ „Роза“), Красимира Манчева, Мая Николчовска и Цеца Кадийска (ДГ „Мир“).

„Благодаря от сърце на учителите от общината, които не пожалиха труд, време, усилия и знания, за да продължат да сеят, въпреки извънредната ситуация, семената на образованието и просветата, каза в приветствието си кметът на Мездра Иван Аспарухов. Искам да благодаря и на всички творци - хора на четката и перото, които оцветяват нашето ежедневие със своите произведения. Искам да благодаря на читалищните работници и на самодейците - танцьори, певци и всички останали, които се трудят неуморно на духовното поприще. Бъдете живи и здрави и нека да пребъде празникът на българската азбука и писменост!“

Тържеството уважиха педагози и общественици, представители на Общинската администрация и съвет, граждани. Сред присъстващите бе и една от наградените ученички - четвъртокласничката Валерия Стоянова.   

По повод 24 май детските градини от общината подготвиха празнична музикално-литературна програма, която може да бъде гледана онлайн на официалната фейсбук страница на Община Мездра: https://www.facebook.com/mezdra/


1
2
3
4
5
6
7
8


2020-05-24 13:07:45