Пръскат срещу кърлежи и бълхи в Мездра

Пръскат срещу кърлежи и бълхи в Мездра

Специалисти от „ДДД Груп - Дезинфекционна станция“ ООД - Враца започнаха обработка против кърлежи, бълхи и други вредни насекоми на общественополезните тревни площи и на детските площадки в гр. Мездра. Профилактичната дезинсекция се извършава с универсалния препарат „Айкън 10 CS“.

Пръскането срещу пълзящите инсекти ще обхване всички съоръжения за игра в града, както и тревните площи по улиците „Александър Стамболийски“, „Христо Ботев“, „Янко Сакъзов“, „Св. св. Кирил и Методий“ и други, тези в Археологически комплекс „Калето“, около река Моравешка и градския стадион „Локомотив“.

Междувременно служители на Общинско предприятие „Чистота“ започнаха основно почистване и косене на тревата и храстите в гробищния парк на Мездра. Паралелно се извършва подрязване на клоните на дърветата по градската улична мрежа с многофункционалната машина „Унимог“.

Продължава и поетапната дезинфекция на най-натоварените улици, пешеходните зони, паркинги и други обществени места като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19.
2020-04-24 10:46:52