Локомотив (Мездра) - девети в Северозападната Трета лига

Локомотив (Мездра) - девети в Северозападната Трета лига

На редовно заседание,  Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) утвърди решенията, взети на последните пет заседания на Бюрото на Изпълкома, и обсъди вариантите за довършване на първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2019/2020. По предложение на президента на Аматьорската футболна лига (АФЛ) Румен Вълков бяха приети следните решения:

  • В първенствата по футбол в Трета лига за крайно се приема класирането към момента на въвеждане на извънредно положение в страната, т. е. към 13.03.2020 г., с изключение на Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между Миньор (Перник) и Септември (Симитли) за определяне на победител в групата.

Така ОФК Локомотив (Мездра) завършва сезона на девето място в Северозападната Трета лига с актив от 15 точки и голово съотношение 15:20 (4 победи, 3 равенства и 6 загуби), натрупан през есенния полусезон.

Победител в групата е Янтра 2019 (Габрово) с 33 т., която се завръща в професионални футбол и от следващия сезон влиза във Втора лига. За сезон 2019/2020 от Трета лига няма да има изпадащи отбори в по-долна дивизия.

  • Същото важи и за първенствата в Областните футболни групи (ОФГ) - за крайно се приема класирането към момента на въвеждане на извънредното положение, освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.

По този начин в ОФГ Враца предстои да бъде насрочен бараж за определяне на първенеца в групата между лидерите в Подгрупа A1 - Огоста (Хайредин), и в Подгрупа A2 - Академия Ботев (Враца). Представителите на община Мездра завършват съответно: Околчица (Моравица) - на второ и Ботевъ (Брусен) - на пето място в Подгрупа A1, а Скала 2015 (Оселна) - на осмо място в Подгрупа A2.

  • След приключване на извънредното положение ще бъдат доиграни турнирът за Купата на АФЛ, Държавните първенства за студенти и за жени, Национална лига по футзал и Първа лига по плажен футбол.
  • След приключване на извънредното положение и след консултации с Регионалните управления на образованието, ще бъдат подновени (където това е възможно) първенствата на ниво областни и зонални първенства в детско-юношеския футбол. В сферата на елитния ДЮФ (елитни групи U19, U17, U15) първенствата ще се доиграят на турнирен принцип, стартирайки от ниво четвъртфинал. Купа БФС U18, U16 и U14 ще се доиграе в два полуфинала и в един финал, като победителят в турнира за юноши старша възраст ще спечели квота за участие в УЕФА Младежка Шампионска лига.
  • Отлагат се за есента Държавното първенство за ветерани, работническите и браншови първенства, Купа България - жени, Купа България по футзал, Купа България по минифутбол, ученически турнири и турнири по Програмата за развитие на женски футбол към УЕФА, както и турнирите “Футболните звезди на БФС”.2020-04-22 09:41:53