Кметът на Мездра похвали управниците в общината

Кметът на Мездра похвали управниците в общината

С думи на благодарност се обърна кметът на Мездра Иван Аспарухов към кметовете и наместниците в общината.

„Демонстрирахте през последните дни отговорно поведение във връзка с предприетите противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на Коронавирус на територията на община Мездра.

Във всички населени места вече са въведени ограниченията, обявени от Националния оперативен щаб към Министерския съвет, спазват се указанията на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Своевременно се прилагат и разпорежданията на централните държавни институции. Предприехме и допълнителни мерки, насочени към компенсиране на ограниченията за най-уязвимите социални групи, възрастните хора и др“, съобщи кметът.

Въпреки мерките за ограничаване разпространението на коронавируса и приетите строги санкции, нарушенията не са рядкост.

„От името на Община Мездра и на Общинския оперативен щаб се обръщам към вас да засилите, в рамките на своите правомощия, контрола по прилагане на извънредните мерки. Всяко ограничение създава неудобства за гражданите и нанася икономически щети на бизнеса. Но задачата ни да опазим здравето и живота на хората ни задължава да бъдем отговорни и безкомпромисни. Община Мездра и Общинският оперативен щаб имат готовност да ви окажат съдействие, в случаи на необходимост, от тълкуване или допълнителни указания, свързани с наложените мерки. Убеден съм, че заедно можем да се справим с това предизвикателство - с отговорно поведение, ред и дисциплина“, допълва кметът Иван Аспарухов.

 
2020-03-17 09:45:00