Красивата Боряна Василева пее за кнежени в новогодишната нощ

Красивата Боряна Василева пее за кнежени в новогодишната нощ

Народната певица Боряна Василева ще пее в новогодишната нощ за кнежени. Тя е родена в Перник, завършила е музикално училище и музикална педагогика в СУ "Св. Кл. Охридски". От десетгодишна е част от различни фолклорни състави в родния си град.

Взема участие в различни музикални проекти като Международния проект „Еструна“, като част от хор „Нови български гласове“ под диригентството на доц. Георги Петков съвместно със световно известни музиканти като Антонио Форчоне – джаз китара и Арканхел – фламенко певец. През 2018 г. съвместният албум с Арканхел спечели Латинограми за най-добър фламенко албум.

През 2015 г. участва в Международния фестивал за авторска песен „Пирин фолк – Сандански“ с песента „Любов за теб и мен“, музика и аранжимент Димитър Христов, текст Даниела Атанасова, където печели второ място от вота на публиката.

Изпълнява песни от всички фолклорни области на България , но най-много обича да пее песни от граовския край, като  се стреми да ги популяризира.

През 2016 г. издава дебютния си албум „Пойде девойкя“, който включва десет авторски песни в граовски стил. Аранжиментите са на Димитър Христов и Костадин Генчев.

От община Кнежа канят всички заедно да посрещнат новата година на пл. "Пенчо Янкулов" в нощта на 31-ви декември срещу 1-ви януари в 00:30 часа. Червено вино за наздравици, баница с късмети и добро настроение обещават от екипа на Илийчо Лачовски.
2019-12-28 10:38:20