Обучаваха специалисти с проблемите на диабета

Обучаваха специалисти с проблемите на диабета

Общо 24 медицински и педагогически специалисти от учебни и детски заведения на територията на община Козлодуй участваха в обучение на тема „Проблемите на захарния диабет в детска възраст”. Еднодневно обучение се състоя в актовата зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в крайдунавския град. Проф. Мая Константинова и д-р Галина Попова, представители на столичното сдружение по детска ендокринология, запознаха присъстващите специалисти с особеностите на детския диабет и изискванията на хранителния режим при децата. В следобедните часове обучителите проведоха практически занимания за измерване на кръвна глюкоза с глюкомер, попълване на дневник на диабетика и съставяне на примерни менюта.

Основната цел на обучението бе медицинските специалисти да обогатят знанията си по конкретни въпроси, които са свързани с ежедневната им работа. След приключване на обучението проф. Константинова предостави на участниците брошури, флаери и др. информационни материали, свързани с темата.

„Благодаря на общината за гостоприемството и създадените условия за провеждане на обучението. Надяваме се представената от нас информация да допринесе за подобряване на грижите за децата с диабет в района”, каза професор Мая Константинова.
2019-09-10 13:44:38