Фолклор и индийски ритми ще звучат в Царевец

Фолклор и индийски ритми ще звучат в Царевец

Над 500 участници ще се включат в националния фолклорен фестивал „Белокаменица“ в мездренското село Царевец.

За събитието, което ще се проведе тази събота в селото ще пристигнат изпълнители от различни краища на страната, сред които Добрич, Монтана и Роман. Фестивалът стартира в 9 сутринта с изпълнения на Духов оркестър от Враца и дефилир на участниците. Концертната програма ще е на каменната сцена в центъра на Царевец.

„Очакваме много участници. Акцент в програмата са специалните ни гости „космическият“ глас на България Валя Балканска, Петър Янев, заедно със смолянските гайдари, както и изпълнителят Светлин Миланов. Събитието е с конкурсен характер, така че ще наградим най-добре представилите се участници. За да разчупим стилово фестивала на сцената ще се качи и група за индийски танци с ръководител Катя Тошева, както и 8-годишна балетиска“, съобщи кметът на Царевец Маргарита Петкова.

Заявка за участие са подали и шотландски гайдари. Празникът се провежда за четвърта  поредна година в дните около голяма Богородица / по стар стил/ и празника на каменоделеца. По време на фестивала с минута мълчание ще бъде почетена и паметта на загиналите в катастрофата край Своге преди година. Трагедията стана след участие на хората на Белокаменица в Царевец.  

 

 
2019-08-28 13:53:00