Грозно! Атакуват кмет чрез децата му

Грозно! Атакуват кмет чрез децата му

Срещу грозна политическа атака извиси глас кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски. Той съобщи, че опоненти го нападат не как да е, а чрез децата му. Поводът - безплатните детски градини, които по негово предложение посещават всички хлапета на територията на общината вече 2 години. 

Публикуваме без редакторска намеса авторския текст на кмета Лачовски: 

 

"На всички ни е известно, че местните изборите наближават. През всичките тези години хората от опозицията в Кнежа така и не пожелаха да започнат да работят конструктивно и в интерес на хората, а се занимаваха само с клевети и доноси. От известно време тече проверка по техен сигнал до КПКОНПИ заради предложението ми детските градини да станат безплатни за всички! А ТОВА Е ФАКТ ВЕЧЕ ВТОРА ГОДИНА! Същата комисия вече глоби общински съветник, който подкрепи предложението ми. Независимо, че тогава ВСИЧКИ съветници гласуваха за отпадането на таксите, сега опозицията подава сигнали срещу мен и наши общински съветници. Причината: моите две деца, които също посещават детска градина в общината. Било конфликт на интереси и видите ли съм се облагодетелствал. Това, което се пропуска е, че градините са пълни. Средната им посещаемост е по-висока от тази през техните мандати! 
Там не са само моите деца, „уважаема“ опозиция! Там са внуците и на Вашите съмишленици. И най-важното - там са децата на ВСИЧКИ семейства, които са предпочели да останат тук в Кнежа! В Кнежа, а не в Плевен! И по тази причина се влагат и толкова средства и усилия в ремонтирането на сградите: ДГ „Огнян Михайлов“ – изцяло ремонтирана; ДГ „Звездица“ – до дни предстои започването на основен ремонт; ремонтът в Яслата вече тече; ДГ в с. Бреница беше пред затваряне в началото на мандата, а сега е пълна с деца; ДГ в с. Еница е с подменен покрив. И това за един мандат! Вие какво направихте за няколко? Като излезете да агитирате след месец, да не забравите да кажете на хората как подавате сигнали СРЕЩУ БЕЗПЛАТНИТЕ детски градини и се опитвате да извлечете политически дивиденти! 
По тази логика конфликт на интереси ли е ако внеса предложения за асфалтиране на улици, след като все някога ще мина по тях? Мога ли да внеса предложения за подмяна на водопроводите, след като и аз пия от градската вода? Ами ако поискам да предприемем мерки за намаляване на праховите частици във въздуха? Или е конфликт и да дишам?
Питам и КПКОМПИ! Депутатите как гласуват промени в законите, урегулиращи образователната система, след като техните деца учат и/или следват в България? Депутат може да гласува за отпадане на таксите за градините за цялата страна, без това да е конфликт, а при общински съветник е конфликт? Как депутат, чиито деца са учащи в страната, участва в гласуването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование от кр. на 2018 г. Дали се прави разлика между индивидуален акт и подзаконов нормативен акт???
Явно идеалният кмет е без деца, регистриран е в Бюрото по труда и не живее в Кнежа! СРАМОТА! Много жалко разбиране за политика! Каквото и да правите хората не са слепи! Колкото и да Ви се иска на Вас........"
2019-08-05 15:17:32