Рок елитът на България се събира в Кнежа

Рок елитът на България се събира в Кнежа

Легенди на рок музиката, както и актуални български банди, се събират идния уикенд на фест край Кнежа. „Подуене блус бенд“, „Контрол“, „Д2“, „Еридан“, Милена, Стенли и Фънки, Славин Славчев и групата му Julian’s Laughter, Тома Здравков и други ще забият между петък и неделя на открита сцена в местността „Мерата“. За „гарнитура“ към твърдия саунд организаторите от Община Кнежа обещават вълнуващи игри и много награди. Стартът на голямото шоу ще е на 19 юли (петък) в 18 ч. с концерт на група „Catorga”.

“Не пропускайте да ни посетите в събота, за да се включите в обиколката на града с мотори, както и в забавните игри с нашите приятели от МТК "Скаялни орли" - Тетевен! “, призова кметът на общината Илийчо Лачовски. Той уточни, че специално за мотористите и любителите на къмпинга ще бъдат обособени зони за паркиране и място за палатките. За ползващите собствен превоз на възлови кръстовища и входно-изходни артерии в града ще се поставят указателни табели за по-лесна ориентация до мястото на събитието. Самият път до местността няма да бъде затворен за автомобили. Ще бъде обособен паркинг, непосредствено до откритата сцена.  
Местната управа подсигурява и безплатен превоз за всички фенове на рок музиката. Извозването започва в петък от 17 ч., в събота – от 15 ч. и в неделя от 17 ч., като курсове ще има до приключване на вечерните концерти. От Община Кнежа разпространиха и наредба със забрани за използване на запалителни устройства, стъклени бутилки и палене на пожари в местността.

Екипът на кмета Илийчо Лачовски превърна ежегодният рок фест в своя запазена марка. Всеки път събитието успяваше да привлече хиляди почитатели на по-твърдата музика, а на сцената на форума забиваха десетки звезди на родната и европейската сцена.
2019-07-18 15:26:11