Откриха строителния сезон в Козлодуй

Откриха строителния сезон в Козлодуй

С водосвет започнаха ремонтните дейности на улица „Радецки” и улица „Христо Ботев” в Козлодуй. Това стана в присъствието на Маринела Николова – кмет на община Козлодуй, инж. Весела Вълкова и инж. Николай Николов – зам.-кметове на община Козлодуй, инж. Димитър Димитров – изпълнителен директор на „Ведипема” ЕООД, фирмата, която извършва строителен надзор на проекта, инж. Трайчо Попов – ръководител проектантски екип на „ТиТ Инженеринг” ЕООД, представители на ВиК, ЧЕЗ, БТК и граждани.  

„Това е основен проект за нашия град. Ще се реконструират 3.75 км улична мрежа, които са едни от най-натоварените в Козлодуй. Вярвам, че изпълнителят ще приключи навреме и качествено ремонтните дейности и след осем месеца ще се поздравим с успешно приключил проект. Предстои да стартираме втория подобект – началото на ремонтните дейности в Хърлец. Там ще реконструираме 2 км от пътната мрежа в посока крепоста Аугуста”, каза Маринела Николова.
„Ще спазим всички срокове, които са заложени в проекта, и се надяваме и гражданите на вашата община да са доволни от работата ни”, каза инж. Йордан Траханов – ръководител проект.
Дейностите са финансирани от Фонд Земеделие с 5.7 млн. лева без ДДС. Ръководството на Община Козлодуй направи посещение и на друг обект, на който също стартират строителни дейности. Подновява се изпълнението на втория етап от ремонта на улица „Хаджи Димитър” и се очаква до края на май 2019-та година отсечката да бъде завършена с излаз към околовръстното шосе.
Идната седмица стартират дейностите и по проекта за текущ ремонт на общински пътища и улици. На 15-ти април дейностите ще започнат в района на Зеления капан, където ще се извърши цялостно асфалтиране на отсечката при Черно и бяло, района на Кулинария „Зорница”, пазарното пространство, участъкът от улицата пред ДГ „Мир до кръстовището с ул. „Христо Ботев” и околоблоковите пространства.

 

 

 
2019-04-08 15:57:41