Откриха обновени блокове в Мездра

Откриха обновени блокове в Мездра

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков тържествено откри обновените по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блокове.

„Поздравления за упоритостта, за това че устояхте на емоциите покрай санирането на жилищата ви. Въпреки, че започнахме реновирането на фасадата на блоковете в тежък период, факт е, че те вече са завършени. Цялата документация е оформена в съответствие с нормативните документи и искам да благодаря на колегите от Общинска администрация, че успяха да се справят с всички изисквания на управляващия орган на Националната програма.“, заяви кметът Генади Събков.

Той подари на домоуправителите на двата блока икони, които да закрилят живущите в жилищните сгради.

Програмата по откриването започна с изпълнения на децата към Център за подкрепа за личностно развитие – Мездра с художествени ръководители Анета Петкова и Христина Стоянова. Те изпълниха музикално-танцова програма, с която да поздравят собствениците на жилища. Протойерей Данаил Цинцарски отслужи водосвет и пожела на ползвателите Господ и Богородица да бдят над тях и над новите им придобивки.

Към този момент над 30 сгради се санират по Програма „Региони в растеж“ на територията на град Мездра, а десетки ще бъдат новите щастливи собственици.


1
2


2018-11-28 09:35:00