Козлодуйско училище посрещна гости от 4 държави

Козлодуйско училище посрещна гости от 4 държави

Кметът на Община Козлодуй посрещна гости от четири държави, които са участници в проект на местното СУ „Христо Ботев|”. В заседателната зала на администрацията се проведе среща, на която бяха коментирани актуални теми за младежите, задаваха се въпроси, свързани с бежанците в България. Проектът „Кой иска да бъде бежанец” се изпълнява от козлодуйската гимназия съвместно с учебни заведения от Полша, Дания, Италия и Турция. Наши ученици вече са били на посещения в някои от държавите и са се запознали с тяхната образователна система и програмите им за работа с бежанците.

Кметът Маринела Николова сподели, че в Козлодуй няма регистрирани случаи на незаконно преминаване на бежанци и разказа за образователната система в общината. Групата ще остане в града до края на настоящата седмица. В програмата е предвидено посещение на атомната електроцентрала, на НМП „Радецки” и фолклорни вечери.

При пристигането си в България гостите са посетили неправителствена организация в столицата и при посещението са дарени десетки ученически пособия за деца бежанци. В кампанията за набиране на дарения, организирана от СУ „Христо Ботев”, Козлодуй, се включи и общинска администрация. Бяха събрани над 300 тетрадки, химикали, раници, моливи, блокчета за рисуване, несесери, пастели, флумастери, водни бои и др.  ученически пособия.
2018-11-09 09:52:01