Отличиха Кнежа в конкурса „Екообщина 2018“

Отличиха Кнежа в конкурса „Екообщина 2018“

На официална церемония във Френския институт в България Община Кнежа беше обявена за лауреат в конкурса "ЕКООБЩИНА 2018" – в категория „Енергийна ефективност на сградите – община с население под 40 00 жители”.
Конкурсът се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт в България в партньорство с Президентството на Република България, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Министерството на околната среда и водите и е насочен към всички общини в България, които се стремят към осигуряване на нови градски услуги, едновременно конкурентоспособни и опазващи околната среда. Общо 32 общини от цялата страна се бориха за приза "ЕКООБЩИНА" в четири категории - управление на водите, управление на отпадъците, мобилност и енергийна ефективност на сградите.
„Изключително съм горд, че нашата община е сред 7-те наградени. Този приз получихме за реализираните проекти в направление енергийна ефективност на сградите. Приемам наградата от името на екипа от професионалисти в Общинска администрация, който непрекъснато работи за подобряване на енергийната ефективност на общинските и жилищни сгради. Благодаря на организаторите, че оцениха високо нашия труд и постигнатото в тази насока!“ каза кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

 

 

 
2018-10-11 09:39:47