Купон и атракции чакат младежи на фестивал в Козлодуй

Купон и атракции чакат младежи на фестивал в Козлодуй

Третото издание на младежкия фестивал „Шумът на реката” ще се проведе тази събота  (26 май). Нова атракция за жителите и гостите на Козлодуй е състезанието по рафтинг „Ботева купа”. Очаква се в Ботев парк да пристигнат 30 участници от цялата страна. Организатор на проявата е Спортен клуб „Атом” в Козлодуй.

Сред специалните гости и тази година ще бъде Национално училище за планински водачи в село Черни Осъм. За гражданите са подготвени спортни атракциони – въжен тролей (спускане с ролки по въже), ски на трева, планинско ориентиране и дърпане на въже. За да участват, децата и младежите до 18 годишна възраст трябва да представят декларация за родителско съгласие при участието си във въжения тролей. Това може да стане на място, или при предварително попълнена бланка.

Във фестивала участие ще вземат клуб „Приятели на Изтока”, гр. Козлодуй, Младежки ГЕРБ, гр. Козлодуй, „ЖенСъвет” при АЕЦ „Козлодуй”, учители от Фондация „Задно в час” и Център за обществена подкрепа, гр. Козлодуй.

Творчески ателиета, забавен щанд „Снимка за спомен”, „Бодиарт”, щанд на Наградата на Херцога на Единбург, „Усмивки за Африка”, здравословни смутита, фрешове, бонбони и китайски изкушения са част от заниманията, които ще радват младежите и гостите на града.

В 18 ч. стартира музикална програма, която ще предложи на присъстващите хип-хоп танци, меренге, корейски поп, салса, регетон, рок музика. Участници в концерта са група „Haechi” към Арт център „Алехандро” , гр. Пловдив, балет „Хаус” към НЧХП „Христо Ботев-1879”-Козлодуй, група „Black knife”, гр. Козлодуй и клуб „Приятели на Изтока”.

В отделна шатра ще бъде представен заключителният етап на проекта „Младите европейци – активни граждани” по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното изменение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”, финансиран от Национално сдружение на общините в България. Там млади хора, които участваха в инициативите, ще разкажат за резултатите от проекта, ще предоставят безплатен бюлетин, издаден за проекта, и ще презентират три видеоклипа, подготвени по време на проекта. Гост на празника ще бъде Владимир Уручев, който ще се срещне с младежите и ще поговори с тях за предизвикателствата пред ЕС.

Кулминацията на празника ще бъдат разпръскването на цветен прах и огромна торта.

 
2018-05-23 15:56:09