Козлодуй с мащабна акция по почистване

Козлодуй с мащабна акция по почистване

Община Козлодуй приканва всички граждани да се включат в инициативата „Да изчистим заедно Козлодуй”, която ще се проведе на 12 май (събота). Зоните, нуждаещи се от почистване, са училищните дворове, детските площадки, местата за отдих и спорт, прилежащите около домовете територии, междублоковите пространства и др.

Акцент в този ден ще бъде почистването на зони и замърсени места, за които само възможностите на Общината не са достатъчни.

В деня, определен за почистване, ще има обособени два пункта за раздаване на чували и ръкавици в града, които ще отворят в 09.00 ч. и ще работят до 16.00 ч. Те ще бъдат разположени на площад „Христо Ботев” и на централните пейки срещу СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

В кметства Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара също ще има обособени пунктове. При вземането на материали е необходимо да бъде оставена информация при доброволците за мястото, което ще бъде почиствано и къде ще се складират събраните чували с отпадъци. Техника на ОП „КД” ще се погрижи за извозването им.

В определените пунктове ще има възможност за оставяне на пластмасови капачки за рециклиране, в подкрепа и събиране на средства за нуждите на АГО към МБАЛ „Св. Иван Рилски”, гр. Козлодуй.

Администрацията на Общината ще почиства на 11-ти май, предимно в района на дигата.

 

 
2018-05-08 09:10:01