„Kreta Run“ отново събира любители на планинското бягане

„Kreta Run“ отново събира любители на планинското бягане

За втора поредна година любителите на планинското бягане ще имат възможността да се включат в състезанието „Kreta Run”, част от годишния спортен календар на  BG Events & Guiding за 2018г. и на Община Мездра. Атрактивното състезание ще стартира на 21.01.2017г. от 11:00 ч. от площада в центъра на с. Крета, а финалът се очаква да бъде около 14:00 ч.

„Kreta Run 2018” се организира от любителите на бягане в пресечени местности  Александър Александров, Станислава Цветкова и планинският водач, инструктор по планинско колоездене и екскурзовод Иван Стоянов. Състезанието ще се проведе със съдействието на Община Мездра и Кметство Крета.

Участниците ще преминат по трасе с дължина 13 км с 370 м качване. Маршрутът е дело на единствения и титаничен бегач, живеещ в с. Крета - Николай Ралчов. Желаещите да се включат в атрактивното планинско бягане сред красивите местности на с. Крета, могат да заявят участие непосредствено преди старта на състезанието на място в салона на Кметство Крета, като ще получат състезателен номер. Съгласно регламента е необходимо за заплатят символична такса от 10лв.

Състезателите ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи- мъже, жени, юноши и девойки. Победителите ще получат атрактивни домашно приготвени награди. Община Мездра осигурява грамоти, медали и методическа помощ. Секретар на „Kreta Run 2018” ще бъде Жанета Маринова, ст. експерт „Спорт, младежки дейности и работа с деца“.
2018-01-04 14:45:33