Отбелязаха Деня на хората с увреждания

Отбелязаха Деня на хората с увреждания

С благотворителен концерт под надслов „Усмивка за всеки ден” екипът  на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания в Мездра отбеляза в аванс Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. Десетки приятели и съмишленици ръкопляскаха, пяха и танцуваха заедно с потребителите на комплекса, които представиха букет от любими български песни, както и традиционни танци като ръченица и валс. Мероприятието се проведе в хотел „Родина”. Официални гости бяха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, секретарят на Общината Севдалина Джамбазка, председателят на Общински съвет-Мездра Яна Нинова, представители на Общинска администрация и общински съветници, както и бивши директори на Комплекса.

В началото на концерта участниците и гостите бяха приветствани от кметът инж. Генади Събков и директора на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания Диана Вутова. Те благодариха на децата и младежите, както и на приятелите на Комплекса, които подкрепиха благородната кауза. Целта на инициативата бе събиране на средства за реализирането на зимен оздравителен лагер за децата и младежите от комплекса.

Към благородната кауза се присъединиха победителят в „Пирин Фолк” -Сандански 2016г. Светлин Миланов и  колективи към НЧ ”Просвета-1925” - Мездра, сред които Представителен танцов ансамбъл „Мездра” с художествен ръководител Мирослав Аспарухов, Детски танцов състав „Мездренче” с ръководител Йоанна Аспарухова, средношколският танцов състав и Hip-Hop Dance Crew “Keep It Real” с ръководител Елеонора Бутакова.  В концерта взеха участие и представителна група от ДГ „Мир” и Танцова формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Цветелина Цинцарска.

След невероятното представление, участниците и гостите се насладиха и на кулинарните шедьоври, създадени от възпитаниците на Професионална гимназия ”Алеко Константинов” в Мездра.

Към момента в трите Центъра за настаняване от семеен тип, двете Защитени жилища и едно Преходно жилище са настанени 55 деца и лица на възраст 9-44 години.
2017-12-04 09:43:19