АЕЦ „Козлодуй” с награда за „Партньор на общините”

АЕЦ „Козлодуй” с награда за „Партньор на общините”

Награда от Националното сдружение на общините получи АЕЦ „Козлодуй” по време на годишната среща на местните власти. Призът е по предложение на община Козлодуй. Във втория ден от форума в присъствието на министри, кметове и стотици гости директорът „Икономика и финанси” в Първа атомна Георги Кирков получи отличието в категорията „Партньор на общините” за средни общини.

„Изключително съм щастлива, че НСОРБ взе предвид нашето предложение и отличи именно атомната електроцентрала, която се очерта като един от основните партньори на нашата община в последните две години. Искам да споделя, че това е голяма чест, както за Община Козлодуй, така и за АЕЦ „Козлодуй” и се радвам, че усилията ни в посока подобряване живота на населението се увенчават с подобно национално признание”, каза кметът на Козлодуй Маринела Николова.

НСОРБ ежегодно връчва награди в няколко категории „Общински дарители”, „Партньори на общините”, „Активни граждани”, „Медиен глас на общините”. Годишната среща на местните власти се провежда по повод 12-ти октомври – Деня на българската община и събира на едно място стотици управленци от цялата страна. Във втория ден на форума участваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, председателят на парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева, министрите на регионалното развитие и благоустройството и на труда и социалната политика – Николай Нанков и Нено Димов, заместник-министри и ръководители на държавни структури.
2017-10-17 13:52:22