Козлодуй посрещна 2137 деца в класните стаи

Козлодуй посрещна 2137 деца в класните стаи

Днес за 2 317 деца започна новата учебна година в община Козлодуй. Над 200 са първолаците, почти толкова са и петокласниците. 808 деца са записаните в детските градини. За втора поредна година във всички училища и детски градини имаше представители на администрацията, които уважиха учителите, децата и учениците. Във всички учебни заведения бе изнесена празнична програма от децата.

Кметът на общината Маринела Николова посети ОУ „Васил Априлов” в Хърлец, където заедно с кмета на селото Огнемир Симов поднесоха поздравления към децата, родителите и учителите в школото.

„Стремете се към знанието, защото то ни стимулира да проправяме своите пътеки в живота. Ученическите години са най-ценни и винаги ще си спомняте за тях с умиление! Уважаеми учители, благодарим за труда и усилията, с които превръщате училището в духовна територия, в която учениците не само учат, но и проявяват дарбите си, изявяват своята индивидуалност и инициативност. Професията ви е символ на любов, всеотдайност и достойнство. На добър час на всички!”, поздрави Маринела Николова в Хърлец.

За началото на учебната година община Козлодуй предприе действия за оптимизиране на училищната мрежа. В тази връзка 15 септември беше посрещнат в Бутан от обединеното Средно училище „Св.св. Кирил и Методий”, което вече ще предоставя и професионални паралелки на своите възпитаници до 12-и клас. Там в първия учебен ден празника уважиха Мая Занева – председател на ОбС и Юрик Мартинов – заместник-кмет на общината. Те обходиха базите, които до момента се стопанисваха от професионалната гимназия по селско стопанство. На място видяха занемарения сграден фонд и обсъдиха мерки, които да се предприемат, за да се осигурят безопасни условия на работа на децата и преподавателите. Занева и Мартинов посетиха и детска градина „Първи юни” в Бутан, където проследиха извършваните ремонтни дейности.
2017-09-15 14:53:37