Общинска фирма впрегна в работа новата си техника

Общинска фирма впрегна в работа новата си техника

В края на май общинско предприятие „Комунална дейност” (ОПКД) в Козлодуй се сдоби с нов мултифункционален багер с челен товарач на стойност 155 520 лева, както и с вибрационен валяк, и трамбовка на стойност 43 200 лева. „От години не е закупувана техника за предприятието, а броят на нуждаещите се участъци от ремонт се увеличава непрекъснато, което наложи закупуване на многофункционалните машини. Работата на предприятието, която изисква спешност в определени ситуации, е облекчена, защото разполагаме с необходимата техника за бързо отстраняване на проблема. Това включва и действия по сигнали на граждани на община Козлодуй”, коментира Чавдар Слабов – управител на ОПКД.
За по-малко от два месеца работа с машините бяха покрити новообразувани ями и шахти, които застрашаваха живота на живущите на улиците „Враца” и „Рангел Панталеев”, ремонтирани са пропадания на асфалта в централна градска част, извършени са и довършителни дейности около новоизградения детски парк. С помощта на багера са насадени над 30 броя дръвчета в Хърлец и Гложене. Хората, преминали обучение за работа с машините споделят, че се работи много по-безопасно и удобно и откакто е закупена новата техника, ефективността на работата на общинското предприятие се е увеличила. Чавдар Слабов сподели също, че над 80% от сигналите, подадени от граждани, са удовлетворени, благодарение на бързата намеса на служителите в предприятието и наличието на изправна техника.
Услугите на мултифункционалните машини могат да се използват срещу заплащане и от граждани, които имат нужда от съдействие при ремонтни дейности.
2017-07-28 08:02:04