Доставиха нов багер и валяк на комуналното дружество в Козлодуй

Доставиха нов багер и валяк на комуналното дружество в Козлодуй

Мултифункционален багер с челен товарач на стойност 155 520 лева, вибрационен валяк и трамбовка на стойност 43 200 лева са двете съоръжения, които ще спомагат за почистването и облагородяването на община Козлодуй.

„Изключително съм щастлива, че имаме възможността да използваме подобна модерна техника. Машините са многофункционални и ще ги използваме при всякакви условия. С тях ще облекчим значително работата на общинското предприятие и ще подобрим качеството на предлаганите услуги. От години не е купувана нова техника за "Комунална дейност", а машините втора употреба често бяха на ремонт. Опитваме се да спрем тази порочна практика – да се изразходват средства за подмяна на части, транспорт, наем на техника и се стараем да оборудваме предприятието с нови и функционални машини”, коментира кметът на общината Маринела Николова.

Служителите на предприятието преминаха курс на обучение за работа с техниката и получиха инструкции за безопасна употреба. Новите придобивки са удобни и практични, с тяхното използване ще се повиши ефективността на работната ръка в предприятието. Функционалността им ще гарантира извършване на ремонтни дейности в кратки срокове.

Техниката бе приета вчера от комисия, която отговаряше за обявяване на обществена поръчка и изготвяне на договор с фирмата изпълнител.

 

Сумата за закупуване на модерната техника, бе заложена в общинския бюджет в началото на тази година.
2017-05-30 15:43:02