127 човека се грижат за поддръжката на Козлодуй

127 човека се грижат за поддръжката на Козлодуй

Общо 127 души от общинско предприятие „Комунални дейности”, се грижат за почистване на града, извозване на отпадъци, озеленяване, поддръжка на осветление, поддръжка на техника и други дейности по облагородяване. Предприятието разполага с автоматична метла, райдери, храсторези, жилкови коси, водоноска, камиони и трактор за извозване на отпадъците. Почистването на улиците става по определен график, като до обяд се почиства централната част, а следобед се обръща внимание на районите в нужда и кварталите.

С идването на пролетта и почистването на останалия пясък, започна миенето на улиците, което става два пъти дневно – сутрин и следобед. Битовите отпадъците се извозват ежедневно, включително и в неделя - до Регионално депо за неопасни отпадъци, гр. Оряхово. Хартия, стъкло и пластмаса се извозват при необходимост.

Озеленителите отговарят за посаждането, грижата и съхраняването на растенията през зимата. Поливането, подрязването, наторяването стават според сезона, метеорологичните условия и вида на растенията. Предстои дръвчетата в централна градска част и "Ботев парк" да бъдат варосани през месец май, за да се опазят от насекоми и гризачи.

Предприятието разполага с трима техници, които работят по отстраняване на аварии, проблеми в осветлението и окабеляване.

При подаден сигнал от граждани, той се резолира до компетентен екип, който работи по спешност или според ангажираността в графика си.

„Смея да твърдя, че усилията, които се полагат за почистването и облагородяването на града, дават резултати. Благодаря на гражданите за сигналите и тяхната активност, благодаря и на служителите в предприятието, които работят стремейки се да отговарят на новите стандарти и високите изисквания, които им поставяме”, коментира кметът на общината Маринела Николова.

 

 
2017-05-02 16:33:40