Първа панорама на образованието в Козлодуй

Първа панорама на образованието в Козлодуй

На 26 и 27 април в Козлодуй се проведе първа панорама на образованието. Нейн инициатор е главният експерт „Образование“ Наталия Методиева, а организатори Община Козлодуй, РУО и Центъра за кариерно развитие-Враца. Панорамата бе открит от кмета на общината Маринела Николова. Събитието уважиха председателят на ОбС Мая Занева, общински съветници, директори на училища и много родители.

В специално направени шатри на централния площад в първия ден се представиха четирите средни училища- СУ „Кирил и Методий“, СУ „Хр.Ботев“ и Професионалните гимназии по ядрена енергетика и по селско стопанство в Бутан. Голям интерес имаше и към училището за планински водачи в троянската село Черни Осъм, които ще имат оригинално участие и по време на Ботевите дни в Козлодуй. Творчески ателиета, технически установки, произведения от зърнени култури, много рекламни материали бяха част от креативно подредените щандове, а най-интересна беше възможността на децата да се спуснат скоростно по въже между две дървета.  Козлодуйски фирми от различни браншове- енергетика, строителство, хранително-вкусова промишленост и услуги имаха възможност да привлекат младите за бъдеща кариера. 9 университета представиха кандидат-студентските си програми във втория ден на панорамата. Безплатни консултации за професионално ориентиране получиха всички желаещи ученици от Центъра за кариерно консултиране-Враца.

„Удоволствие е за мен да бъда гост и партньор при организирането на първата Панорама на образованието в Козлодуй. Изборът на професия е ключов момент в развитието на ученика. То е предпоставка за успех, развитие и благополучие. Поздравявам Община Козлодуй и пожелавам успех”, каза Галина Евденова - началник на Регионално управление на образованието /РУО/.


сн.1
сн.
сн. 4
сн.
сн.
сн.6


2017-04-27 15:47:29