Гости от Сърбия посрещнаха в АЕЦ „Козлодуй”

Гости от Сърбия посрещнаха в АЕЦ „Козлодуй”

Делегация от Сърбия беше на посещение в атомната централа преди дни. Кметът на район Медиана, община Ниш, заместник-кметът и част от администрацията бяха на работно посещение и се срещнаха с кмета на Козлодуй Маринела Николова, Юрик Мартинов и Ирена Попова – директор на Дирекция „Международни и национални програми и обществени поръчки“.

„Сръбските ни колеги са търсили партньорство с българска община и срещата се проведе чрез Търговско-промишлената палата във Враца. Бяхме на първа среща там и след това ги поканихме в Козлодуй. Говорихме за евентуални проекти в сферата на туризма, спорта и екологията, които можем да реализираме заедно“. Това информира кметът на Маринела Николова.
След официалното посещение гостите видяха централната градска част, кораба „Радецки“ и музея „Новата станция на България“ в „Ботев парк”. При възможност за участие в Програма за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, двете общини имат намерение да подготвят съвместни проекти, с които да се кандидатства за европейско финансиране.
2016-12-06 14:54:07