Шест бебета са родени в Козлодуй до момента

Шест бебета са родени в Козлодуй до момента

 

Д-р Башлиев, д-р Димова и д-р Горанов бяха акушер гинеколозите, които на 21 януари, посрещнаха кмета на община Козлодуй Маринела Николова и председателя на ОбС Мая Занева, и заедно осъществиха ритуала по случай Деня на родилната помощ.

Културните дейци от читалището в Козлодуй бяха подготвили програма за всички акушерки, лекари, санитари и майки в акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

По повод празника от името на община Козлодуй беше поднесен скрин за повиване на бебета, а тоалетен шкаф за нуждите на родилна зала и една стенна печка ще бъдат предоставени на акушеро-гинекологичното отделение в близките дни.

Първото бебе на община Козлодуй е Мартин, роден на 4 януари. От началото на годината до момента в отделението са проплакали шест бебета – две момчета и четири момичета. 157 е броят на бебетата, които миналата година са се родили в козлодуйската болница.

В момента в родилното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски” работят четирима лекари, десет акушерки, четирима санитари и един технически сътрудник.

На празника акушерките от отделението бяха с лентички „Аз протестирам” – израз на желанието им да се повишат месечните им трудови възнаграждения. Кметът на общината пое ангажимент да проведе с тях работна среща, на която да обсъдят въпроса.

 

 
2016-01-22 09:57:24